FRANCES BLACH I SORIA

A les meues 70 anys com a faller

Una educació completa no acaba mai. Tots els dies són dies de deprendre. Qualsevol ser humà pot adquirir més cultura, llums abans ignorades pel seu enteniment, essència de tota educació.

He consultat en l’Enciclopèdia Cultural l’igualtat entre el significat de Ciència i Coneiximent ya que d’uns anys arrere a estos moments actuals s’ha aumentat el cabal científic i és que la Ciència interessa més que mai.

Si tenim en conte que les costums són l’expressió més exacta de l’estat real d’un poble… ¿Cóm és possible que el poble valencià s’haja fiat d’unes persones en tan poca cultura?

¿Cóm hem segut tan generosos en otorgar un vot polític a gent en una base cultural tan pobra?… o pijor encara, tan vergonyosament malintencionats que per aumentar el seu conte corrent hagen caigut en la fellonia de vendre la seua ànima a gent estranya. No coneixen lo que és AMOR a la seua història, no saben lo que és la RAÓ suprema de la vida, com es pot viure sense conéixer el verdader sentit de lo que és l’AMOR.

Hi ha numeroses causes que nos obliga a ser bolers: La mentira es perpetua perque és una institució que es basa sobre els fonaments de la necessitat.

El mentirós ignorant i inhàbil no té armes, arguments per a lluitar contra el mentirós instruït i expert.

Com es pot i en quines armes medir a una persona honrada i cabal contra un element que ha fet de la mentira un camp de la seua cultura con l’únic fi d’acaparar bens materials.

¿Coneixen l’ÈTICA la majoria dels polítics? Lo llamentable és que qui presumix d’això no tenen cap tipo d’estudi, són gent normalment bruta i barriobaixera.

Estos filòlecs que esperen que parle el chiquet per a determinar que a Pa… pa o a la Ma… ma és el Pare o la Mare, o tenen els pares que prohibir que la criatura es mantinga en silenci fins que aplegue a casa un personage li lleve el boç i li diga als pares i fins  i tot al chiquet que tenen que mantindre’s a silabejar una paraula… la que siga. És que l’inventor del vocabulari té que autorisar al chiquet a que parle quan eli ho autorise.

Tot lo que NO devem a la Naturalea sino que ho hem creat nosatres és CULTURA.

Les més humils influències del nostre país natal, els seus antepassats, les seues costums, la seua història nos revelen i orienten el nostre destí.

La nostra història no és narració, sino un examen detingut dels fets passats, cert que un ignorant incult pot fer reviure époques falsejant-les al no tindre en la seua mochila cultura lo que tenen atres persones i intentar absorbir i fer seu somis de riquea cultural de la que estan solament en la seua enfebrada imaginació.

Solament els hipòcrites són els que representen un paper sense sentit, he ací el despreci que tenim a estos elements.

Dins de lo que és FALSETAT està el voler semblar lo que no s’és i en això entreu vosatres, ignoreu l’història, pero hi ha algunes persones que mai veuen les coses tal com són o be han passat.

El Sr. Alcalde nos va deixar sense un NAIXIMENT construït pels ARTISTES FALLERS que s’instalava front al balcó de l’Ajuntament de Valéncia, acollint-se a la teoria de que TOTES LES PERSONES NO SÓN CRISTIANES i cal respectar les creències del restant dels habitants de la nostra ciutat. Pero a continuació nos coloca en el balcó de l’Ajuntament la bandera arc iris considerante a tots els habitants de Valéncia de lesbianes i gais ¡Be, cony, be!

El Sr. Fuset cada volta que obri la boca “LA CAGA” en pla faller. Tindré que recordar-li en que voracitat es varen llançar a espoliar la cremà de la Falla de la Plaça de l’Ajuntament… crec que Vd. es va portar la seua F a la seua casa. I la Cort de LA NOSTRA FALLERA MAJOR, igual que faria una jauria de hienes, varen arrancar parts d’eixa Falla, com si fora la carronya d’un animal moribunt.

I els membres de la J.C.F seguiexen calladets en el més absolut silenci per temor a perdre el seu càrrec.

¡ Mare de Deu ¡ en quines mans hem caigut

NOTICIAS

ACTUALIDAD

Noticias

La EMT, ese pozo sin fondo.

La EMT, ése pozo sin fondo. Se supone que cuando alguien decide dedicarse a la política, es porque se encuentra capacitado para gestionar el dinero

leer más»
Notas de Prensa

La bienal del pensamiento 2022

La Bienal del Pensamiento 2022 Mas de 100.000€, será la cantidad que desembolse el Ayuntamiento para la celebración de la Bienal de Pensamiento catalanista 2022.

leer más»
Castellón

Patronato de Deportes de Castelló

Catastrofico informe de dación de cuentas presentado este martes ante la Junta Rectora por el gerente del Patronato Municipal de Deportes de Castelló A partir

leer más»
Denuncia

Adoctrinamiento ideológico

SENTIMENTS ENFRONTATS Alegria i tristea tot en un mateix sentiment, aixina se sent un pare, aixina em sentí yo fa a penes uns dies. ¿Recordeu

leer más»