A les meues 70 anys com a faller

reflexions

Francesc Blanc I Soria

Una educació completa no acaba mai. Tots els dies són dies de deprendre. Qualsevol ser humà pot adquirir més cultura, llums abans ignorades pel seu enteniment, essència de tota educació.

He consultat en l’Enciclopèdia Cultural l’igualtat entre el significat de Ciència i Coneiximent ya que d’uns anys arrere a estos moments actuals s’ha aumentat el cabal científic i és que la Ciència interessa més que mai.

Si tenim en conte que les costums són l’expressió més exacta de l’estat real d’un poble… ¿Cóm és possible que el poble valencià s’haja fiat d’unes persones en tan poca cultura?

¿Cóm hem segut tan generosos en otorgar un vot polític a gent en una base cultural tan pobra?… o pijor encara, tan vergonyosament malintencionats que per aumentar el seu conte corrent hagen caigut en la fellonia de vendre la seua ànima a gent estranya. No coneixen lo que és AMOR a la seua història, no saben lo que és la RAÓ suprema de la vida, com es pot viure sense conéixer el verdader sentit de lo que és l’AMOR.

Hi ha numeroses causes que nos obliga a ser bolers: La mentira es perpetua perque és una institució que es basa sobre els fonaments de la necessitat.

El mentirós ignorant i inhàbil no té armes, arguments per a lluitar contra el mentirós instruït i expert.

Com es pot i en quines armes medir a una persona honrada i cabal contra un element que ha fet de la mentira un camp de la seua cultura con l’únic fi d’acaparar bens materials.

¿Coneixen l’ÈTICA la majoria dels polítics? Lo llamentable és que qui presumix d’això no tenen cap tipo d’estudi, són gent normalment bruta i barriobaixera.

Estos filòlecs que esperen que parle el chiquet per a determinar que a Pa… pa o a la Ma… ma és el Pare o la Mare, o tenen els pares que prohibir que la criatura es mantinga en silenci fins que aplegue a casa un personage li lleve el boç                i li diga als pares i fins  i tot al chiquet que tenen que mantindre’s a silabejar una paraula… la que siga. És que l’inventor del vocabulari té que autorisar al chiquet a que parle quan eli ho autorise.

Tot lo que NO devem a la Naturalea sino que ho hem creat nosatres és CULTURA.

Les més humils influències del nostre país natal, els seus antepassats, les seues costums, la seua història nos revelen i orienten el nostre destí.

La nostra història no és narració, sino un examen detingut dels fets passats, cert que un ignorant incult pot fer reviure époques falsejant-les al no tindre en la seua mochila cultura lo que tenen atres persones i intentar absorbir i fer seu somis de riquea cultural de la que estan solament en la seua enfebrada imaginació.

Solament els hipòcrites són els que representen un paper sense sentit, he ací el despreci que tenim a estos elements.

Dins de lo que és FALSETAT està el voler semblar lo que no s’és i en això entreu vosatres, ignoreu l’història, pero hi ha algunes persones que mai veuen les coses tal com són o be han passat.

El Sr. Alcalde nos va deixar sense un NAIXIMENT construït pels ARTISTES FALLERS que s’instalava front al balcó de l’Ajuntament de Valéncia, acollint-se a la teoria de que TOTES LES PERSONES NO SÓN CRISTIANES i cal respectar les creències del restant dels habitants de la nostra ciutat. Pero a continuació nos coloca en el balcó de l’Ajuntament la bandera arc iris considerante a tots els habitants de Valéncia de lesbianes i gais ¡Be, cony, be!

El Sr. Fuset cada volta que obri la boca “LA CAGA” en pla faller. Tindré que recordar-li en que voracitat es varen llançar a espoliar la cremà de la Falla de la Plaça de l’Ajuntament… crec que Vd. es va portar la seua F a la seua casa. I la Cort de LA NOSTRA FALLERA MAJOR, igual que faria una jauria de hienes, varen arrancar parts d’eixa Falla, com si fora la carronya d’un animal moribunt.

I els membres de la J.C.F seguiexen calladets en el més absolut silenci per temor a perdre el seu càrrec.

¡ Mare de Deu ¡ en quines mans hem caigut

  • Francesc Blanch I Soria, per als amics Paco Blanch naixqué en Nazaret un 24 de setembre de 1933.
  • S`integra al mòn de les falles de ben chicotet en la comissió dels carrers de Lluís Morote Matematico Marzal, actual Convento Jerusalem. 
  • Assessor Cultural de la Junta Central Fallera. 

Si quieres denunciar o tienes preocupaciones por determinadas cosas que no te gustan, es tu oportunidad para contárnoslas y de esta manera darles visibilidad. 

ACTUALIDAD

noticias Cultura

MARCHA CONTRA EL CANCER

  Esta mañana, nuestra candidata a la alcaldía de Castellón, Regina Ballester, acompañada por algunos de los miembros de nuestro equipo, hemos asistido a la

Leer Mas »

EN RAFAEL MELIÀ I CASTELLÓ

Tomàs Melià ; M’ompli d’orgull, haver estat per bon espai en Rafael Melià i Castelló , un dels més coneguts i llorejats autors valencians de

Leer Mas »

ASOCIACIÓN CULTURAL CHINA

Este domingo , nuestra candidata a la alcaldía de Castellón, Regina Ballester, ha tenido el honor de asistir a la cena de gala de renovación

Leer Mas »

PRIMER ENCONTRE CULTURAL

Primer encontre cultural en la nostra Comunitat Valenciana, impulsat per associacions culturals valencianes com “l‘Associació Cultural de les comarques de l’antic Regne de Valéncia” (Crevillent),

Leer Mas »

TRANSVASAMENT TAJO-SEGURA

  …I més malestar en la Comunitat Valenciana, despuix de l’ineficàcia del president de la Generalitat, Ximo Puig, en el transvasament Tajo-Segura i el menyspree

Leer Mas »

A VECES ME PONGO TRISTE LUEGO PIENSO EN FALLAS Y SE ME PASA