CARTA A LES CORTS VALENCIANES EN REACCIÓ A LA VERGONYA PATIDA PELS VALENCIANS, A CAUSA DE LA POLÈMICA DELS ÚLTIMS DIES EN TORN A LLENGUA VALENCIANA

CONSCIÉNCIA VALENCIANA

Consciència valenciana com Associació Cultural pels interessos valencians, es vol posicionar en contra dels fets ocorreguts estos dias en les Corts Valenciana per representants del Govern de Valéncia. Dits representants son els que deurien velar pel patrimoni de tots els valencians. I en eixe patrimoni està la Llengua Valenciana, la que parlen i usen els valencians des de fa més de mil anys, una llengua que deurien protegir i conrear. En canvi estem veent, com eixos mateixos representants la discriminen, desprecien i la rebaixen, a un estatus inexistent per a poder elevar una atra llengua que no és la nostra, i està fòra de la nostra realitat. Esta situació es porta patint durant décades en la nostra societat. Ya deuria ser l’hora de posar un orde i que la Llengua Valenciana tinga el seu lloc a on li corresponga, i que tinga el ranc que deu tindre con a Llengua Milenària. Els valencians ya tenim la nostra llengua, no volem els pactes de la política per a fer una llengua hui de dretes, i dema d’esquerres. La llengua la fa el poble.

El passat dia 24 de març va tindre lloc en la sessió de les Corts Valencianes un episodi d’autoodi que als valencians valencianistes, que som la majoria de valencians, nos donà vergonya. I fem este matís perque els ultra pancatalanistes de Compromís també son valencians, pero volen més a Catalunya i son regionalistes catalans. I no nos sorprén lo que diuen i lo que fan perque coneixem molt be a la casta que ara està manant en les Corts Valencianes, perque actualment tenen majoria en les Corts Valencianes per a vergonya dels valencianistes.

 

consciencia.valenciana@gmail.com

Unix-te a Consciència Valenciana, unix-te a l’alçament del poble valencià

www.conscienciavalenciana.org

#ConsciènciaValenciana #conscienciavalenciana

FB: Consciència Valenciana

IG: @consciencia.valenciana

TW: @ConscienciaVal

TELEGRAM:

Consciencia Valenciana💙💛❤️ GRUP OBERT

https://t.me/conscienciavalenciana

 

Estan manant en les Corts Valencianes PSOE-PV + Compromis + Unides Podem, partits polítics que des de sempre s’han declarat pancatalanistes, negant lo valencià i glorificant lo català. Una verdadera aberració antinatural per molts motius, pero aberració en la que basen els pancatalanistes les seues ambicions econòmiques, ya que el poder polític independentiste de Catalunya, els paga ben pagats per fer lo que fan estos antivalencians.                                                                                                               La que s’armà pel destarifo de la diputada Estefania Blanes, de Unidas Podemos, no estranya a ningú que tinga una miqueta de consciencia valenciana, dient que ací parlem català, ya coneixem a tota esta casta que demostra dia darrere dia qui son i que volen, demostrant la seua malicià antivalenciana. No crega-ho que son ignorants, no ho son, poden ser de tots els adjectius que els vullgau aplicar puix s’els mereixen, pero ignorants no, son malèficament llests.                           Mireu si son llests, que el president de les Corts Valencianes Enric Morera, de l’ultra pancatalaniste partit de Compromís, digué als que protestaven de l’oposició, PP + Ciudadanos + Vox, referint-se al comentari de la Sra Estefania “¡¡ està dient lo que diu la Real Acadèmia Española !!” (referit-se a la falsetat imposta en la RAE des de 1970 pels catalans, de que el valencià es un dialecte del català). Pero se guardà el Sr Morera, sense pudor ni vergonya, de recriminar-li a la Sra Estefania de que les corts, d’a on es diputada, son les Corts Valencianes i per lo tant té respectar lo que posa en nostre Estatut d’Autonomia en l’artícul sext, punts 1-2-3-4 i 5 (*), respecte als idiomes que se parlen en la Comunitat Valenciana. Artículs que el Sr Morera s’els sap, ben be que s’els sap i que farà tot lo possible per a que en un futur desapareguen de l’Estatut.                                                                                                                                                Pero no crega-ho que la culpa és d’els valencians pancatalanistes, la culpa es dels valencians del PP. Eixe que ara és trenca les vestidures perque una pancatalanista diu que ací parlem Català. La culpa, torne a repetir és del PP que estant en el poder tants anys com estigué no llevà el pancatalà de les escoles. És eixe que creà l’antivalenciana Acadèmia Valenciana de la Llengua ¿?, inclòs posant-la en l’Estatut d’Autonomia. Això li vingué de perles al pancatalaniste PSOE-PV que ajudà al PP a posar l’AVL en l’Estatut, ya que se necessiten els vots de les 3/4 de les Corts per a poder canviar, incloure o modificar, no res, de l’Estatut i que ho aprove el Senat Espanyol.      

                  (*) artícul sext. (textual) Punt 1. La llengua pròpia de la Comunitat Valenciana és el valencià.

Punt 2. L’idioma valencià és l’oficial a la Comunitat Valenciana, igual que ho és el  castellà, que és l’idioma oficial de l’Estat. Tots tenen dret a coneixer-los i a usar-los i a rebre l´ensenyament de l’idioma valencià.

Punt 3. La Generalitat garantirà l’us normal  i oficial de les dos llengües, i adoptarà les  mesures necessàries per tal d’asegurar-ne el seu coneiximent.

Punt 4. Ningú podrà ser descriminat per raó de la seua llengua.

Punt 5. S’otorgarà especial protecció i respecte a la recuperació del valencià.

Nota: Despuix de llegir els punts detengudament se donareu conte de que els pancatalanistes filen prim en qüestions d´introduir la llengua pancatalana. I també se donareu conte de que necessitem una força política netament valenciana, i en això estem.

La Junta Directiva de Consciencia Valenciana.

 
 

Es el moment de “LO NOSTRE”, canviem per un futur VALENCIÀ 

 
 
 
 
 
 
DONDE ESTAMOS